Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας Καραγιαννίδης, 700γρ
- 500 γρ. φέτα
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- πιπέρι
- 3 αβγά, μέτρια + 1 έξτρα για το άλειμμα
- 50 γρ. γάλα
- ρίγανη, φρέσκια, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τη φέτα.
- Προσθέτουμε το κασέρι, τη γραβιέρα, μπόλικο πιπέρι, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ.
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα.
- Περιχύνουμε το μείγμα της γέμισης αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες τις σφολιάτας. Αλείφουμε με το έξτρα αυγό τις άκρες τις σφολιάτας.
- Καπακώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
- Αλείφουμε το αυγό πάνω στη δεύτερη σφολιάτα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.