Σπιτική Τυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας!

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας Καραγιαννίδης, 700γρ
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • 3 αβγά, μέτρια + 1 έξτρα για το άλειμμα
  • 50 γρ. γάλα
  • ρίγανη, φρέσκια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τη φέτα.
  • Προσθέτουμε το κασέρι, τη γραβιέρα, μπόλικο πιπέρι, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ.
  • Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα.
  • Περιχύνουμε το μείγμα της γέμισης αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες τις σφολιάτας. Αλείφουμε με το έξτρα αυγό τις άκρες τις σφολιάτας.
  • Καπακώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε το αυγό πάνω στη δεύτερη σφολιάτα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *